Olijventapenade

Carlo · Sauzen en dips · Italiaanse keuken · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Dit is een killer dip! Mediterraans op en top, ideaal bij een droog wit wijntje op een terrasje, in de zon...

Ingrediënten

100 Gram zwarte ontpitte olijven 1 eetlepel kappertjes 1 knoflookteentje 4 ingelegde ansjovisjes peper, zout, olijfolie

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten samen met 1 à 2 soeplepels olijfolie tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Dien de tapenade op op geroosterd brood of toastjes.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips · Italiaanse keuken

Reacties

Olijven tapenade met anjovis.
Vermeng een blikje anjovis met groene olijven en wat olijolie. Pureer dit mengsel en klaar. Eventueel een knoflook teentje en wat basilicum mee pureren.