Reuzekoekjes

Fanny · Nagerechten en gebak · 5-10 min · Vegetarisch

Met een collega ga ik dikwijls in een snack eten waar ze de meest verrukkelijke amerikaanse cookies klaarmaken. Het zorgde ervoor dat ik thuis aan het bakken sloeg, heel eenvoudig, bijna geen werk en op 10 min klaar. Heb op 2 dagen tijd zo'n twintigtal koekjes gebakken aangezien ik ze niet allemaal zelf kon opeten heb ik ze op het werk uitgedeeld de reacties waren bevredigend.

Ingrediënten

  • 125 gr boter (gesmolten)
  • 100 gr bruine suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1of 2 eetlepels gewone suiker
  • 1 ei
  • 125 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een theelepel kaneel
  • rozijnen (naar eigen smaak)

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160°-180°. Smelt de boter in de microgolfoven. Doe de 100 gr bruine suiker, vanillesuiker, gewone suiker en het kaneelpoeder in een grote kom, voeg daarbij de gesmolten boter, goed mengen vervolgens het losgeklopte ei, meng alles goed doorheen tot er een homogene massa onstaat. Voeg de bloem en het bakpoeder aan het mengsel toe, goed mengen, helemaal op het einde de rozijntjes toevoegen. Het mengsel even laten rusten, tot je merkt dat het deeg een stevige plakkerige brij is. Met een eetlepel het mengsel in kleine hoopjes op een beboterde bakplaat schikken (opgelet, het koekjesdeeg loopt uit, je kan maximum 6 koekjes op een bakplaat leggen) Na 10 min in de oven zijn ze licht krokant, voor wie extra krokante koekjes wil, de oven uitdoen en de koekjes nog 5 min langer in de oven laten staan. De koekjes laten afkoelen.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

lekker met stukjes speculoos er bovenop als ze in de oven zitten :)! of smarties ..

KEI LEKKER

kei lekker en zeer makkelijk om te maken!

leuk en lekker

ik ga het nu maken :D maar wat bedoel je met losgeklopte ei?