Roereitjes

Hélène · Hapjes · 5-10 min · Vegetarisch

Niets zo heerlijk als een pistolet met eitjes op zondagmorgen. Terwijl mijn broers en ik onze rituele ruzie voeren over wie er dit keer de pistolets zal halen poseert mijn vader zich al achter het gasforuis met de eitjes in aanslag. De boter knettert in de pan als Mo aan komt lopen met de pistolets. Snel snel zet ik de tafel, Guillaume zorgt voor de koffie en net op tijd schuiven we allemaal aan. Niets zo heerlijk als een pistolet met eitjes op zondagmorgen.

Ingrediënten

Voor 2 personen: 2 grote eieren, boter, peper, zout.

Bereidingswijze

Roereitjes.. wat kan daar nu verkeerd mee gebeuren? Moet daar echt een recept voor bestaan?

Aha! De simpelste dingen zijn meestal het moeilijkst! Hele epistels werden reeds geschreven rond het maken van roereitjes en iedereen heeft wel zijn eigen versie. In heel chique hotels zie je soms bij het ontbijtbuffet dat zelfs de chef-kok zich niet waagt aan het bereiden van roereitjes voor de gasten. Iedereen krijgt er zijn eigen pannetje en mag in een hoekje van het buffet zijn eigen persoonlijke roereitjes klaarmaken.

Roereitjes maken gaat heel snel en daar loopt het vaak fout. Let je even niet op en je zit met een aangebrand ei. Hier volgt mijn versie:

Smelt een klontje boter in een pan. Breek, als de boter gesmolten is, de twee eieren open in de pan. Laat het vuur niet te hoog staan, er mag bijna geen gesis of gesudder klinken. Laat de eitjes eventjes gaar worden tot je bijna een spiegelei (sunny side up) verkrijgt. Werk dan voorzichtig met een vork het wit van het ei door het eigeel. De bedoeling is dat je nog stukjes wit door het geel ziet. Let op dat de eitjes niet uitdrogen, ze moeten er nog wat 'juicy' uit zien. Kruid met peper en zout en eventueel wat fijngesneden verse bieslook.

Deel dit recept: Tags: Hapjes

Reacties

mjjn ervariing met roereitjes is dat je de pan vrij heet moet laten worden,
goed boter erin, de eieren snel breken, en dan snel roeren, voordat ze
dan helemaal gaar zijn, het gas uitdraaien.
maar ik denk wel dat uw recept ook wel lekker is.

ik ben opgestaan op een morgen ik zeg hoe maak je roereitjes ik zoek op het internet en toen vond ik deze site en ik heb het geprobeerd dezelfde ochtenend en mijn mama was heel, blij en ze vondt het lekker ik zit ook op een kokschool