Rozemarijnbouillon met zeeduivel in een spekjasje

Filip · Soepen · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Deze maak ik met mijn onderneming tijdens een walking dinner, altijd een succes!

Ingrediënten

Voor 4 personen: 800 g zeeduivel, 16 rozemarijntopjes, 8 jonge preien, extra viergoe olijfolie, 18 dunne plakjes gerookt spek, 80 gr spekjes, 1 el mosterd, 1 klontje boter, 10 dl gevogeltebouillon

Bereidingswijze

1. laat de rozemarijntopjes 10 min in de gevogeltebouillon trekken
2. snij de zeeduivel in 4 dikke en korte staven, strijk ze in met mosterd, kruid af met pezo en omwikkel met spek
3. pak de stukken vis in plasticfolie en leg in de koeling
4. bak de spekjes in een pan met antikleeflaag
5. maak de preitjes schoon en gaar ze in gezouten kokend water, vervolgens opbakken in boter
6. bak de zeeduivel aan in olijfolie en zet ze 2 min in een voorverwarmde oven van 190°C
7. schik een preistaafje in een diep kommetje
8. leg de spekblokjes in dat kommetje en schik daarop een teen vis
9. giet erbij de bouillon en schik als laatste het rozemarijntopje

Deel dit recept: Tags: Soepen

Reacties

De dikke teen om precies te zijn.

P.S. Bedankt voor de uitleg Carlo. Ik ga vanaf nu toch wel eens terugkijken naar men geposte recepten. Had geen idee dat er zoveel vragen stonden.

Het lijkt me super,maar wat zijn pezo en een teen vis????

Pezo is afkorting voor peper en zout. Een teen vis is vermoed ik gewoon een stukje vis ter grootte van een teen.

Is het niet beter om de rozemarijn in groente- of vleesbouillon te laten trekken? Ik persoonlijk denk dat een groentebouillon passender is bij de vis