Strüdel van appel en peer met rozijnen en walnoten

Niko Vandevyvere · Nagerechten en gebak · 25-30 min · Vegetarisch

gemakkelijk te maken, kan ingevroren worden

Ingrediënten

1 pak filodeeg, 3 appelen (jonagold), 3 peren, 100g suiker, 45g donkere rozijnen, 45g walnoten, 25g boter, 20cl walnootlolie, 25cl rum, 1 eetlepel koekkruiden

Bereidingswijze

Zet de rozijnen te week in de rum Schil de peren en de appelen, klokhuis verwijderen en snijden in gelijke blokjes Suiker laten karameliseren in een antibakpan, boter aan toe voegen en dan de appel-en peerblokjes mooi mee laten karameliseren. Noten hakken. leg het filodeeg open en bestrijk telkens met behulp van een borsteltje een laagje deeg met de walnootolie, bestrooi lichtjes met de koekkruiden, leg er een tweede laag deeg op en herhaal dit nog 2 maal. Meng de appel en peer met de uitgeperste rozijnen en de gehakte walnoten en schik het op 1/3 vd rand van het filodeeg(in lengte) rol het deeg nu stevig op en bestrijk de buitenkant nogmaals met de olie. Bak de strüdels af in een voorverwarmde oven op 185° gedurende een tiental minuten of tot wanneer ze goudbruin zijn. Bestrooi ze bij het opdienen met bloemsuiker en serveer naar eigen goesting een bolletje ijs bij

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Dit was ons dessert op het kerstfeest gisteren. En bedankt, het was superlekker.
Owv onvindbare koekkruiden deze vervangen door kaneel.
De strudels hebben wel een half uurtje in de oven gestaan.