tiramisu-kaastaart

Elisabeth · Nagerechten en gebak · 25-30 min · Niet-vegetarisch

ik kan er gewoon niet afblijven...

Ingrediënten

Recept voor een springvorm van 20 cm:

  • 250 gr boudoirs (verkruimeld). ik doe dit met alle soorten harde koekjes (alles wat open is)
  • 60 ml gesmolten boter
  • 30 ml sterke koffie
  • 230 gr plattekaas (ik neem gewoonlijk doosje van 250 gr)
  • 230 gr mascarpone (idem hierboven)
  • 210 gr fijne suiker
  • 40 ml amaretto
  • 2 eieren
  • 35 gr vloeiende bloem

Bereidingswijze

Vermeng de verkruimelde koekjes met de boter en de koffie. Druk het mengsel in de beboterde springvorm, ook langs de zijkanten anders wordt de bodem te dik ! Zet weg in koelkast terwijl je verder werkt. Klop de plattekaas en de mascarpone luchtig op met de suiker en de Amaretto. Voeg er de eieren en de bloem aan toe. Roer goed glad. Schep dit mengsel op de koekjesbodem. Bak 40 tot 45 min. Op 175°c. Laat de cake afkoelen in oven (doe ik ook niet, ruikt te lekker, direct aanvallen) Zet hem nog minstens 3u in de koelkast. Eventueel afwerken met warme chocoladesaus (heb ik nog nooit gedaan).

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Héérlijk! Maar ik laat het volgende keer wel 10 minuutjes langer in de oven staan.

Dit lijkt me een heerlijk recept. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.
Maar.... wat is ""platte kaas"" ????

dag margitte,
'platte' kaas is eigenlijk kwark of verse roomkaas. Neem volle kwark, géén light.
Groetjes,
elisabeth

klinkt heerlijk, maar 250 boudoirs??? dat kan toch niet kloppen??? Ik maak nu met 30 stuks (1 doos) hopelijk lukt dat ook :-s

Hoi, moest uiteraard 250 gr zijn...sukses met het recept. groetjes.