Tiramisu met aardbeien

Jeroen De Clerck · Nagerechten en gebak · > 60 min · Niet-vegetarisch

Een recepten om duimen & vingers af te likken, gevonden op www.solo.be.

Ingrediënten

100 g suiker
1 klein glaasje amaretto
ongeveer 15 lange vingers opgeklopte room
600 g aarbeien
1 reep witte chocolade
3 eierdooiers
2 zakjes vanillesuiker
250 g mascarpone

Bereidingswijze

Leg 6 mooie aardbeien apart. Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen. Breek de lange vingers in stukken. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Roer de mascarpone erdoor. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe. Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus. Dek af met het overschot van het mascarponemengsel. Strijk de bovenkant glad. Laat minstens 2 uur in de koelkast staan. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak