Toscaanse cake

viviane · Nagerechten en gebak · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Het is een lekkere cake en er is niet veel tijd nodig om hem te maken.

Ingrediënten

200 gr bloem, 150 gr suiker, 150 gr boter, 1 dl melk, 2 eieren, 2 tl bakpoeder(bakpoeder niet nodig indien zelfrijzende bloem). Afwerking: 50gr suiker,50gr boter, 50gr gehakte amandelnoten, 1tl bloem,scheutje melk voor de saus op de cake doen te doen en 10 min terug in de oven zetten.

Bereidingswijze

Klop de eieren en de suiker luchtig en voeg er de boter aan toe en roer er de melk door. Doe er de bloem en het bakpoeder bij tot je een homogeen beslag krijgt. Smeer de springvorm in en bestrooi met bloem. Doe het beslag in de vorm en bak 30min op 175gr. Blancheer de amandelen, hak deze fijn en meng al de ingridieenten in de saus en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Doe dit mengsel op de cake en bak nog 10min verder. Smakelijk.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak