Varkensgebraad met sinasappelsap en sojasaus

Fanny · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Nog lekkerder de dag erna!

Ingrediënten

4 personen:

varkensgebraad van ongeveer 500 gr
3 grote wortels
3 sjalotten of 1 rode ui
sap van 1 grote appelsien
sap van 1 limoen
1 eetlepel honing
4 eetlepels soyasaus
2 eetlepels sherry
1 rode chili (met of zonder zaadjes)
1 teentje knoflook (naar eigen smaak meer of geen)
eventueel geraspte gember toevoegen (ongeveer een theelepel) en /of 1 stengel citroengras (platdrukken om de smaak vrij te geven)
zwarte peper

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180° graden

Het sap van de appelsien en limoen mengen met sojasaus, geraspte gember,fijngesneden chile, honing en sherry, kruiden met peper.

Varkensgebraad eerst langs alle zijden aanbraden op het vuur (gebruik eventueel sesamolie).

Alvorens het in de oven de schuiven het gebraad besprenkelen met de helft van het appelsienmengsel. Ovenstand verlagen tot 160° (houdt blijkbaar het vlees sappiger)

Wortel in zijn geheel, teentje look en de gehalveerde sjalot of rode ajuin toevoegen.

Het gebraad gedurende 40-50 min (afhankelijk van het gewicht).

Halverwege het gebraad draaien en bevochtigen met de rest van het appelsienmengsel, eventueel op het einde een beetje water toevoegen om het aanbaksel los te maken. Ik zet het de laatste 5 minuten op grillstand voor een mooi krokant korstje.

Gebraad 5 minuten laten rusten.

Lekker met rijst, quinoa enz...

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Dankjewel voor dit lekker recept
heb het vandaag klaargemaakt met kroketjes en was heel erg lekker
van mij krijg je 4 sterren