Wendy's Special Apple Pie

Wendy Uyttendaele · Nagerechten en gebak · > 60 min · Niet-vegetarisch

Kreeg appeltjes van de boomgaard....en besloot taart te bakken. Maar thuis gekomen bleek de suiker op dus dan maar bloemsuiker gebruiken. En gezien ik graag experimenteer......lees het recept maar :-)

Ingrediënten

  • 175gr bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 35 gr maïzena
  • 100 gr boter
  • oranjebloesemwater
  • kaneel
  • 4 appels (afhankelijk van de grootte - bij voorkeur zoete appel)
  • kruimeldeeg

Bereidingswijze

Kruimeldeeg in een bakvorm doen met bakpapier onder Gaatjes inprikken in de deeg Appeltjes snijden zodat je vorm volledig is opgevuld Meng in een kom: bloemsuiker - vanillesuiker - 3 eieren en 35 gr maïzena tot een gladde massa Doe er een flinke scheut oranjebloesemwater bij (kan je kopen in een grote Delhaize) en veel kaneel (alle 2 naar eigen smaak é) Roer massa nog eens om Smelt 100gr boter en voeg dit aan de massa toe Overgiet de appeltjes met de massa Voorverwarmde oven van 180°C (gaartijd hangt af van oven) Eens de taart klaar is nog bestrooien met een beetje kaneel Taart laten afkoelen in de koelkast Voor opdienen bestrooien met wat bloemsuiker

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak