Wrap met roomkaas en zalm

Les · Hapjes · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

  • Wraps ( ingepakt te verkrijgen per 6 in het grootwarenhuis )
  • Roomkaas ( boursin ofzo )
  • Gerookte zalm
  • IJsbergsla

Bereidingswijze

Leg de roomkaas een tijdje op voorhand uit de koelkast zodanig dat die gemakkelijk smeerbaar wordt. Leg de wrap op en besmeer het met een mes met de roomkaas. Dit mag best een goed laagje zijn. Vervolgens leg je over heel de wrap gerookte zalm ( ongeveer 2 velletjes per wrap ) en in het midden leg je een strookje sla. Vervolgens rol je heel voorzichtig de wrap dicht en druk je hem goed aan. Om hem nadien gemakkelijk te kunnen snijden ern ervoor te zorgen dat de wrap samenblijft, plaats je 4 - 5 cm een tandstoker. Dek het geheel fa en plaats het voor 3 - 4 uur in de koelkast. Vlak voor je het gaat opdienen, haal je het eruit en snij je tussen de tandstokers in porties. Ik had drie wraps belagd en haalde hieruit ongeveer 20 stukjes. Een heerlijk glaasje rose en je hebt zo een zomers, lekker gerechtje !

Deel dit recept: Tags: Hapjes

Reacties

Het is een heel goed recept, eenvoudig en de rolletjes smaakten heerlijk!! Iedereen was enthousiast. Ik had er ook een paar gemaakt met dun gesneden kipfilet erin, voor de mensen die geen zalm lustten en die waren ook erg lekker. Ik heb ijsbergsla gebruikt en dat ging prima. Het enige wat ik anders gedaan heb is geen stokjes erin gestoken, maar meteen na het oprollen strak in alufoli gerold en zo weggelegd in de koelkast!

heerlijk

Ooooh, dit is zo lekkerr
ik heb het wel eens op, maar wel zonder sla
heerlijk

wat bedoel jij met 'pittasla' ? Zoals ik pittasla ken (van bij de beenhouwer, een vettig goedje met mayo, pittavlees etc), zie ik dat niet samengaan met zalm en roomkaas...

Volgens mij bedoelt men met pittasla zo rucola ofzo... zo van die smalle slablaadjes.

Klinkt erg lekker.
Ik ga het dit weekend uitproberen. Ik ga het serveren als voorrechthapjes.

dit ga ik absoluut proberen, wat een leuk idee.
en dan niet met prikkertjes, maar met alufoli,
en dan inrollen in ijskast, heerlijk, kan niet wachten.

Het is mega lekker en simpel!