Zalmhapje

Fanny · Hapjes · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Laatst kreeg ik 12 gasten over de vloer. Het vroeg om enige creativiteit. Een collega gaf een tip en ik heb het een beetje aangepast.

Ingrediënten

4 tot 6 verse witte sneedjes brood, ontdaan van hun korst
4 sneetjes gerookte zalm
ongeveer 100 gr makkelijk smeerbare geitenkaas
2 eetlepels zure room
verse dille
snuifje zout en/of peper

Bereidingswijze

1. Het korstvrije brood met een deegrol zo dun mogelijk maken (ik deed onder een vochtige doek om het brood niet kapot te rollen)

2. de geitenkaas en zure room tot homogene massa mengen, dille toevoegen, kruiden met zout en peper. Voor de liefhebbers, een beetje citroensap toevoegen.

3. het mengsel voorzichtig uitsmeren over het dungemaakte sneetje brood, plakje zalm erop schikken en het brood voorzichtig oprollen in plasticfolie (zoals bij kruidenboter).

Het eventjes in de koelkast laten liggen, folie verwijderen en in schijfjes snijden.

Deel dit recept: Tags: Hapjes