Gemarineerde zalm met hopscheuten

johdek1 · Voorgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Een culinaire tip om het voorjaar op smaak te brengen zijn hopscheuten. De absolute topperiode om ze te kopen is van begin februari tot half april. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Een typisch streekproduct met een uitgesproken smaak en bijna geen calorieën.  Bovendien een exclusieve groente die je moet geproefd hebben.  Zeker eens het proberen waard in jouw keuken! Met het volgende receptje kan je aan de slag:

Ingrediënten

Ingredi

Bereidingswijze

1. Maak een marinade met noten- en maïsolie, op smaak gebracht door een fijn gesneden sjalot, gekruid met zout en groene zachte peperbollen
2. Werk af met een scheutje citroensap
3. Strijk het ondiepe bord rijkelijk in met de marinade.Leg de plakken rauwe zalm erin. Strijk ze, met mate, in met de marinade.
4. Breng de zalm op smaak met peper en zout en strooi er daarna de hopscheuten op
5. Werk de schotel af met fijngesnipperde bieslook

Meer info of zelf proberen : hopscheuten

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

Meer info vind je op www.hotpscheuten.be
Hopscheuten uitproberen? Schrijf je in voor de hopscheutenhappening

hierboven staat een fout : Het is www.hopscheuten.be