Voorgerechten

Gnocchi

Denise Vuijlsteke

Een recept van Hotel Suzanna (mooi hotel met zwembad) in mooie streek van Italië : Le Marche

Ab Gusht

Myriam

Ab Gusht is een typisch Perzisch gerecht. Ab betekent water, Gusht betekent vlees. Er bestaat een oud perzisch spreekwoord dat zegt : Een geode gastvrouw weet dat er altijd wel genoeg water is voor een onverwachte gast. Met andere woorden : Als er een onverwachte gast komt opdagen, voeg je gewoon wat water toe en je recept voor 4 doet dienst voor 5! Arme mensen in Iran eten spijtig genoeg meestal meer Ab dan Gusht ...

Asperges op zijn Italiaans

Rik Casier

Zeer verfrissend - zeer smaakvol - je kan veel vooraf al voorbereiden - origineel

Gegrilde courgettes

Carlo

We hebben het geluk om in onze straat een Italiaans restaurant te hebben waar ze een heerlijk antipasti-buffet hebben. 's Middags kan je er een lunchbox vol lekker mediterraanse gegrilde groenten, olijven, artisjokken, Italiaanse kaas en charcuterie afhalen. Deze gegrilde courgettes zijn een van mijn favorieten.

Gehakte levermousse

Denise

Iedereen heeft zo zijn eigen keuken, mocht ik merken op een joods nieuwjaarsfeest. Bij het aperitief (zoete drank) worden ook zoete dingen geserveerd zoals o.a. stukjes granaatappel. Dit om de aanwezigen een zoet jaar toe te wensen. Kan je kopen bij een joods traiteur, maar enkele in Antwerpen of Brussel. Als voorgerecht kregen we o.a.een originele mousse, die steevast opgediend worden bij een joods nieuwjaarsfeest samen met de gevulde karper. Valt wel niet bij iedereen in de smaak en er is wat werk aan ! Een eveneens opgediende mousse is gemakkelijker, nl.

Pagina's