Guatemalteekse tomatensalsa

Carlo · Sauzen en dips · Centraal-Amerikaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Deze tomatensalsa is heel eenvoudig en heerlijk bij alles (vlees, vis, groenten, rijst, tortilla´s...).

Ingrediënten

1 kilo tomaten, 1 kleine chilipeper, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, gedroogde thym, basilicum en laurier, olie, peper en zout.

Bereidingswijze

Snij alle ingredienten in kleine stukjes en bak ze met wat olie in een diepe pan. Kruid met de gedroogde kruiden en peper en zout. Haal de pan van het vuur als de ui gaar is en de tomaten zacht geworden zijn en mix de saus met een mixer of in een blender. Dien warm op.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips · Centraal-Amerikaanse keuken

Reacties

Heb net deze site ontdekt en ben onder de indruk!
Heb een half jaar bij een Guatemalteeks gastgezin gewoond maar nooit dit sausje gegeten, misschien zijn er regionale varianten..
Bij ons in de Caraïben was volgend sausje courant bij gegrild vlees: enkele tomaten op de grill warmen om gemakkelijk te kunnen ontvellen. De tomaten daarna pletten in een kom. Vervolgens mengen met een versnipperde ui, sap van 1 limoen en verse versnipperde korianderblaadjes. Gemakkelijk en heel verfrissend!

Misschien moet je er even bij vermelden dat de laurier er voor het mixen weer uitgevist dient te worden?