Sauzen en dips

Basis tomatensaus voor pasta

Carlo

In het kader van mijn zoektocht naar dé beste tomatensaus moet ik zeggen dat deze poging tot nu toe mijn ideaal het best naderde. Je kan deze saus gewoon gebruiken bij pasta of, naargelang het gerecht, aanvullen met olijven, kappertjes, ansjovis, spek, aubergine...

Dipsaus voor taco chips

Carlo

Telkens ik deze dipsaus maak, zijn de chips in een mum van tijd op. Meestal nog voor onze invitees er zijn...

Groentesalsa

Denise

Getrouwd met een man die wantrouwig staat tegenover nieuwe gerechten, heb ik het toch geriskeerd deze groentesalsa klaar te maken voor vrienden. Hij weigerde ervan te proeven en heeft dan maar een hard gekookt ei gegeten met sla! Waarop de vrienden replikeerden : in de toekomst maken we dat we hardgekookte eieren in huis hebben als jullie komen eten! Hij kon er dan toch al mee lachen.

Guacamole

Hélène

Zelfs in het godvergeten Myanmar kwamen we deze wereldberoemde Mexicaanse dipsaus tegen. Tegenwoordig kant en klaar te koop in de supermarkt, maar heel gemakkelijk en zo veel lekkerder zelfgemaakt.

Guatemalteekse tomatensalsa

Carlo

Deze tomatensalsa is heel eenvoudig en heerlijk bij alles (vlees, vis, groenten, rijst, tortilla´s...).

Harissa dip

Carlo

Dit lekker dipje heb ik ontdekt op reis in Tunesië. Het is doodeenvoudig en heel snel klaar, maar met wat vers stokbrood o zo lekker!

Humus

Carlo

Ik heb het recept van deze heerlijke kikkererwten-pasta uit eerste hand van een Palestijnse vriendin, die dit steevast maakt bij etentjes. Ik voeg er zelf nog een beetje za'atar aan toe, een Palestijnse mengeling van kruiden, sesamzaadjes en zeezout.

Pagina's