Harissa dip

Carlo · Sauzen en dips · 5-10 min · Vegetarisch

Dit lekker dipje heb ik ontdekt op reis in Tunesië. Het is doodeenvoudig en heel snel klaar, maar met wat vers stokbrood o zo lekker!

Ingrediënten

Harissa, goede olijfolie.

Bereidingswijze

Harissa is een bekende Tunesische pikante pasta van rode pepers. Ik gebruik voor deze dip Harissa uit die bekende gele tube van Le Phare du Cap Bon (je vindt dit merk in bijna alle supermarkten terug). Giet een scheutje olijfolie in een schaaltje en meng er een beetje harissa door. Begin met een klein beetje, achteraf kan je meer toevoegen als je het pikanter wil. Voila: het is niet meer dan dat! Heel lekker aan tafel als alternatief voor het blokje boter bij het brood.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips

Reacties

ik koop altijd enige tubes harissa in Frankrijk, maar wil graag weten waar ik deze tubes in Nederland kan kopen.
alvast mijn dank voor de reactie.

Ik zoek ook al naar harissa in tube.
In Duitsland zijn ze wel te koop.
met vr. groet

Ik haal mijn tube Harissa al tientallen jaren in de Marokkaanse en Turkse winkels.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.