Kalamata tapenade

Carlo · Sauzen en dips · 5-10 min · Vegetarisch

Ingrediënten

300 gram ontpitte Kalamata-olijven, 1 teentje knoflook, 2 ansjovis-filets in olie, 2 grote eetlepels kappertjes, 2 theelepels thijm, sap van een halve citroen, 3 soeplepels olijfolie.

Bereidingswijze

Ontpitte Kalamata-olijven zijn moeilijk te vinden, dus misschien zal je eerst handmatig het vruchtvlees van rond de pit moeten snijden. Meng alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde pasta. Kruid met wat peper en zout en eventueel een scheutje sherry of cognac. Dien op met stokbrood.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips

Reacties

Olijven ontpitten doe je gemakkelijk door ze te pletten met een mes. Dus leg een groot hakmes plat op de olijf, sla er een keer met je vuist op en de pit kun je er zo tussenuit halen.
succes

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.