Kalfsblanquette met savooikool

Ilse Thienpont · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

De savooi is een mooie groene kool met een geweldige smaak. Veel specifieker dan de witte kool bijvoorbeeld. Savooi smaakt het best af in stoofpotten zoals in hutsepot. Heerlijke herinneringen heb ik aan hutsepot op zaterdag met aardappel, wortel, kool en boullie, een droog stuk rundsvlees dat de hele voormiddag op het vuur mag staan want het is toch al taai van zijn eigen. Maar ook in kalfsblanquette, een iets fijner gerecht, past de smaak van de savooikool perfect. Ik maak blanquette op een half uurtje klaar in een snelkookpan maar je kan het gerecht ook gewoon langer laten opstaan in een gewone stoofpan of creuset.

Ingrediënten

Voor 2 personen:
400g mager kalfsvlees in stukjes van 1cm bij 1cm
1/2 busseltje verse wortelen
1/4 savooikool
1 glas witte wijn

Bereidingswijze

Verwarm de boter in de stoofpan en bak het vlees in enkele minuten bruin. Voeg de geraspte en in schijfjes gesneden wortels toe. Ook de gewassen en grof gesneden savooikool mag er meteen bij. Overgiet met een glas wijn, kruid met peper. Doe de snelkookpan potdicht en laat 30 minuten stomen. In een gewone pan mag je het gerecht langer laten opstaan en eventueel nu en dan wat water bijvoegen als het gerecht zou uitdrogen. Schil intussen de aardappelen en maak ze gaar. Haal de kalfsblanquette van het vuur en maak een witte saus met het kookvocht. Overgiet het gerecht met de saus en dien op met de aardappelen.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

ik vond het recept heel boeiend want het is wel lekker dit zal ik nog wel een keer maken met mijn ouders.