Komkommersoep met garnaaltjes

Carlo · Soepen · Belgische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Toen ik ooit eens heel ziek was en mijn vriendin, met alle goede bedoelingen, me wou overtuigen van de homeopathische methode met een behandeling met Molkosan, heb ik de komkommersoep tot heilig medicament verklaard. Molkosan is bij alle waarschijnlijkheid het vieste spul dat een mens kan binnenkrijgen. En komkommers, dat is ook puur natuur.

Ingrediënten

2 komkommers, 1 runds bouillonblokje, 1 kip bouillonblokje, olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Ik maak deze soep altijd als ik ziek ben. Aangezien ik thee verafschuw en ik dan meestal iets warms binnen moet hebben, doet deze soep het perfect. Je kan ze bovendien ook in geen tijd klaarmaken. Begin met de komkommers te schillen en in blokjes te snijden. Stoof de stukjes een vijftal minuten met wat olijfolie in een soepketel. Giet er daarna water bij tot de stukjes onder staan. Kruid het met peper en zout en laat op het vuur staan om te koken. Voeg er, als het water kookt, het runds bouillonblokje aan toe en roer goed. Als de komkommer zacht is geworden, dan mag je de soep van het vuur halen. Mix de ingrediënten met een mixer glad. Afhankelijk van hoe dik je de soep wil, kan je er meer water aan toevoegen. Je kan er naar smaak nog peper en zout en een kipbouillonblokje aan toevoegen. Eveneens ook naar smaak, maar wel feestelijker: voor het opdienen kan je er nog wat gepelde garnaaltjes aan toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Soepen · Belgische keuken

Reacties

Ik vindt de soep verbijsterend lekker en ook is ze redelijk snel klaar. Gewoon weg voor herhaling vatbaar . Dank u voor dit recept.

tip : doe eens een doosje boursin of andere kruidenkaas bij je soep. Echt lekker hoor!

Ik maak graag soep klaar en vind dat ook niet slecht die soep. Blij om eens te weten. Groetjes

Heb deze soep gisteren gemaakt, ze was direkt allemaal op.Dat spreekt voor zich.
heel verfijnd. dank u wel