Lokerse feesten? Maar niet zonder paardenworst en Lokerse vlaai!
Ingrediënten
- 1 l melk
- 1 koffielepel kaneel
- 250 g bruine suiker
- 1 koffielepel foelie
- 5 beschuiten
- 25 g gekonfijte sinaasappelpel
- 150 g speculaas
- 25 g sukade
- 200 g peperkoek
- snufje zout
- 150 g macarons
- 2-3 eieren
- 1 eetlepel gewone bloem
- 2 eetlepels stroop
Bereidingswijze
Breng de melk aan de kook. Regelmatig omroeren. Los de bruine suiker erin op. Roeren tot de suiker opgelost is. Voeg de bloem aan de melk toe. De bloem eerst in wat water of melk losroeren. De melk nog even laten opkomen en daarna de melk van het vuur nemen. Meng de verkruimelde beschuiten, peperkoek, speculaas en macarons onder. Roeren tot je een gladde brei bekomt. Zout, kaneel, foelie en stroop onder mengen. Vervolgens de losgeklopte eieren in de brij mengen. Tenslotte de sukade en de sinaasappelpel erdoor mengen. De brij in een vuurvaste stenen kom storten. De oven voorverwarmen op 200°C. De vlaai afbakken op 180°C gedurende 1 uur.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
bedankt!
Filip · 28/07/06
lekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkker
bram meireson · 17/11/10
Uw recept voor de bereiding van Lokerse Vlaaien lijkt erg op mijn recept.
De vlaaien smaken heerlijk !
http://users.telenet.be/danielvni/lokersevlaaien.htm
Daniel · 19/08/06
heb een super-makkelijk en lekker receptje voor vlaai in de microgolfoven!!!
BENODIGDHEDEN:
-16lange vingers
-16speculozen
-6plakken peperkoek
-6lepels kandijsuiker
-3lepels kandijsiroop
-1liter melk
BEREIDINGSWIJZE:
-Alles in microgolf-bestendige kom in stukjes breken
-4min. in microgolf op 900 Watt
-Roeren(met aardappelstamper gaat dit makkelijk,voor de stukjes nog meer te breken)
-4min. op 900 Watt
-Roeren
-4 min. op 900 Watt
-Roeren
-8 min. op 900 Watt
-1uur afkoelen in de vorm
-2uur in de koelkast
SUPER simpel en vooral SUPER LEKKER ! ! !
Smakelijk ! ! ! !
Nathalie · 28/08/07
vlaaien uit sinaai.
4 liter melk-volle- 7 makrons---7eierkoeken---2 theelepels kaneel---1à2 peperkoeken
1à2bussen stroop(zeeuws meisje) 7eieren -snufje zout en eventueel binden met bloem. dit zijn de lekkerste vlaaien . eventueel sucade aan toevoegen.
van wemmel · 23/05/09
p.s vlaaien uit sinaai.
eierkoeken- makrons-peperkoeken-stroop en volle melk s'avonds laten weken.
andere dag alles koken (goed blijven roeren tot een dikke brei) en in een uur afbakken 180° smakelijk!
van wemmel · 24/05/09
De beste vlaai die ik ooit gegeten heb!
Nicaise Martine · 01/10/08
Dit zijn de vlaaien die ik in mijn kindertijd heb gegeten !!!
Heb ze onlangs zelf gemaakt en ik heb er maar één woord voor HEEEEEERLIJK !!!!!
Van Hecke Jenny · 20/10/08
Wat is foelie dat in dit recept toegevoegd wordt?
?! · 10/11/17