pikante tomatensaus

wesley · Sauzen en dips · > 60 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

ongeveer 4 personen

250 gr kalfs gehakt
250 gr kip gehakt
1 grote rode peper (in grote stukken gesneden en naar smaak ontpit om iets minder pikant te maken )
1 ui (in grote stukken gesneden)
1 wortel (in blokjes gesneden)
6 tomaten gepeld en ontpit
1 blik gepelde tomaten
150 gr champignons (in 4 gesneden)
4 grote teentjes look (in fijne stukjes)
boulionblokje (rund)
50 gr pecorino kaas (geraspt)
1 tl basilicum
1 tl oregano
1 el suiker
peper en zout
bakboter of olijfolie

Bereidingswijze

Stoof in een grote pot de ui aan samen met de look , rode peper en wortel , als deze glazig beginnen te worden voeg dan de verse tomaten en het blik tomaten toe .
Doe de suiker , basilicum , oregano erbij , peper , zout en het boulionblokje .
laat ongeveer een uurtje sudderen op een laag vuur , doe de pecorino er bij en mix de saus en laat afkoelen .
bak de champignons aan in een grote pot en doe het gehakt erbij en bak dit ook aan .
voeg daarna de gemixte saus toe en laat dit in zijn geheel nog even sudderen (ongeveer 10 min)

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips