Pink Hummus

verstrepen eline · Sauzen en dips · 15-20 min · Vegetarisch

Mijn eerste keer Humus, maar ik vond hem redelijk geslaagd. De andere mensen waarvoor ik kookte blijkbaar ook:)

Ingrediënten

Humus:

- Olijven groen en zwart
- Kikkererwten 500 gr.
- Franse look uit de provence en Biologische uien. 1 teentje look, 2 uien
- Rode Biet 1
- pijpajuin 3 stengels
- basilicum
- peper en zout
- olijfolie 2 el
- Oregano

Bereidingswijze

- Laat je kikkererwten een nacht weken in het water.
- Snipper de ui fijn en kook de kikkererwten kort, kook de rode biet
- Bak de ui en kikkererwten even op.
- Voeg er de look ook bij, anders is het te pittig om achteraf als kruid bij te saus te doen.
- Pak een kom en doe de uien en de kikkererwten bij elkaar. voeg de rode biet toe.
- De olijven mogen ook in de kom.
Mixen maar!
wacht tot je geen stukjes meer zie en voeg er wat olijfolie aan toe.
voeg nu wat kruiden toe en breng de hummus op smaak!

Het kan als dipsaus gebruikt worden, eveneens ook op een boterham of bij je groenten als vleesvervanger.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips