Saus a la Bordelaise

Ronny Henri · Sauzen en dips · > 60 min · Niet-vegetarisch

Deze wijnsaus is heerlijk bij entrecôte, pepersteak of een rundsgebraadje. Wil je meer recepten van mij? Surf naar... www.foodfortoughts.blogspot.com

Ingrediënten

500 ml rode wijn (bij voorkeur Bourgogne of een goede bordeaux)
250 ml wildfond
50 gram koude boter, in blokjes gesneden
3 sjalotjes, fijngesnipperd
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 mergpijpje van ongeveer 100 gram
2 koffielepels zout
2 koffielepels versgemalen witte peper v/d molen

Bereidingswijze

Smelt voor de saus 20 gram boter in een sauspan en voeg de sjalotjes toe. Laat alles al roerend 7 stoven of totdat de sjalotjes zacht zijn. Doe de wijn erbij en laat inkoken tot eenderde op een middelmatig tot zacht vuur. Voeg dan het wildfonds (bouillon) en de mergpijp toe en laat tot de helft inkoken. Breek de mergpijp tijdens het koken.
Vis daarna de mergpijp uit de saus en voeg de honing, zout, peper en kruidenzout bij de saus en roer alles eronder. Dik de saus eventueel met enkele koffielepels maïzena en een weinig water. Doe als laatste de gehakte peterselie bij de saus. Zet de sauspan van het vuur af en roer er ten laatste de overige 30 gram boter onder. Klaar!

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips

Reacties

Gebruik bij voorkeur Bordeauxwijn voor deze saus, de naam is er niet voor niets aan gegeven,

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.