Thaïse salade met rundsvlees

Carlo · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Laat voor dit gerecht maar veel Singha's, Changs of Tiger Beers aanrukken, want dit is normaal gezien, met veel verse thaïse chili, een heel pikant gerecht! Je kiest natuurlijk zelf hoeveel chili je erin doet. Eentje is toch wel het minimum, maar laten we eerlijk zijn: je gaat het toch niet bij eentje laten hee :)

Ingrediënten

Voor één portie: 1 (kwaliteits)biefstuk van ca. 200 gram, 1 teentje knoflook, 1 rood thai chilipepertje, rietsuiker, soyasaus, lichte olie (ideaal is sesamolie, maar lichte olijfolie kan ook), 1 sjalot, 1 lenteui, 1 stuk komkommer van ca. 10 cm lang, 1 limoen, verse munt, verse koriander, zout.

Bereidingswijze

Begin met de marinade voor het vlees: snij de knoflook en de chilipeper in fijne plakjes. Meng met één eetlepel rietsuiker, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel lichte soya-saus, een snuifje zout en het sap van een halve limoen. Snij de biefstuk in zeer fijne plakjes (denk aan carpaccio) en laat ze gedurende minstens 30 minuten marineren. Ideaal is een uur of twee. Schil de komkommer, snij in de breedte in twee stukken en vervolgens in fijne plakjes. Schil de sjalot en snij in flinterdunne (bijna transparante) plakjes. Meng met een 10-15 tal blaadjes verse munt en een handje fijngehakte koriander. Grill of bak ondertussen het rundsvlees gaar. Laat een beetje afkoelen tot lauw vooraleer je het mengt met de salade. Voeg een beetje van het bakvocht en wat van de marinade toe als dressing. Eventueel kan je hier nog wat sesamzaadjes of fijngehakte pindanootjes aan toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken

Reacties

JA, dit is een heel lekkere en exotische bereiding. Makkelijk te maken mits al de ingrediënten voorhanden zijn, en dat zijn er nogal wat!

Apart recept met verzekerd succes. Bedankt!