Thai dip

Caroline · Sauzen en dips · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Lekker over springrolls!

Ingrediënten

- Rijstazijn
- Gembersiroop
- Gemberwortel, halve (een vingerlengte)
- Knoflook, 2 tenen
- Rode ui
- Rode peper
- Koriander
- Suiker
- Limoensap

Bereidingswijze

Hak de ui, knoflook, de peper (als je de pitjes te scherp vindt kun je die verwijderen en denk erom; niet in je ogen wrijven!! En ook niet in je neus pulken, is een vergelijkbaar onprettige sensatie), de koriander en gemberwortel fijn. In een foodprocessor is dit trouwens zo gepiept, superhandig! Meng in een kom een kopje rijstazijn met een scheutje gembersiroop, een schepje suiker en een kneepje limoensap. Roer hier het kruidenmengsel door en laat staan. Proef zelf welke verhouding zoet/zuur je lekker vindt!

Voor een borrelhapje, eenvoudig en snel: Pringles Original met daarop een roosje van rookvlees. Zet de dip in het midden, hij is vrij vloeibaar. Lepel een beetje over het rookvlees en stop snel in je mond!

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips