Cocktails

Virgin mojito (alcoholvrij)

Carlo

Nooit gedacht dat ik na mijn tienerjaren nog spontaan Seven-Up zou kopen, maar na recepten van alcoholvrije mojito's met tonic, appelsap of Sprite uitgeprobeerd te hebben, bleek uiteindelijk deze versie met Seven-Up Zero de beste. Ideaal voor bij een zomers weertje!

B52

Peregrino

Deze shooter heb ik leren kennen bij een vriend op kot in Gent (waar ik al vele vrolijke avonden beleefd heb), volgens mijn vriend ontleent deze drank zijn naam aan de B52 bommenwerper, of beter gezegd aan de crew van die bommenwerper. Die kreeg het soms zwaar te verduren tijdens gevechten want de B52 was een makkelijk doelwit voor vijandelijke jagers. Om de dag na een luchtgevecht dezelfde adrenaline te simuleren werd door een militaire barman de B52 uitgevonden.

Between the Sheets

Mieke

Sterk, maar bijzonder lekker drankje voor wie geen Bob is. Zonder twijfel mijn all-times favoriet!

Bloody Mary

Hélène

Bloody Mary is één van die cocktails waarover duizend-en-één verhalen over bestaan. Ik kies er eentje uit: "This drink hails from Harry's New York Bar in Paris, and was first mixed by "Pete" Petoit. When Pete came back to New York City in the 1930's, he introduced the Red Snapper as America's first Bloody Mary. It was made with Gin, as Vodka was just emerging as a new spirit to American palates. The name may be attributed to Mary Tudor, the daughter of Henry VIII, who was declared illegitimate when Henry divorced her mother in 1532 to marry Anne Boleyn.

Caïpirinha

Carlo

Zet een Braziliaans plaatje op, mix een caïpirinha en het feest kan beginnen!

Chuflay

Carlo

Wat de Fanchop is voor Chili, is de Chuflay voor Bolivië. Chuflay wordt gemaakt met Singani, een Boliviaanse druivenlikeur. Gevaarlijk drankje, want het smaakt als limonade, maar de Singani is wel behoorlijk sterk (40°). Voor het eerst gedronken tijdens het eerste Belgische Charango-festival.

Citroen-'lemonade' (Zuid-Afrika)

Willy Delcart

We kregen dit receptje in Griekenland van een Griekse vriendin die jarenlang in Zuid-Afrika heeft geleefd en gewoond. 't Is eenvoudig en heel fris, niet alcoholisch en heel dorstlessend. Geknipt voor de warme zomerdagen.

Cuba libre

Carlo

Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt tijdens de Amerikaanse bezetting van Cuba en is nu zowat een van de bekendste cocktails over de hele wereld geworden. De legende vertelt dat tijdens de tweede onafhankelijkheidsoorlog tussen de Verenigde Staten en Spanje (eind 1800) een legerofficier in een bar in Havana dit drankje bestelde. De mensen rondom hem in de bar wilden algauw hetzelfde drankje en na een aantal rondjes gaf de legerofficier een toast op de vrijheid van Cuba. ¡Cuba Libre ! werd er geroepen...en de cocktail was geboren!

Daiquiri

Carlo

Deze cocktail zal me altijd aan de film Priscilla Queen of the Desert doen denken. Om in de stemming te komen moet je zeker eens kijken naar die magistrale scene waarin een van de travestieten een lime daiquiri bestelt in een godvergeten gat in de outback van Australie.

Pagina's