Kreeg appeltjes van de boomgaard....en besloot taart te bakken. Maar thuis gekomen bleek de suiker op dus dan maar bloemsuiker gebruiken. En gezien ik graag experimenteer......lees het recept maar :-)
Ingrediënten
- 175gr bloemsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 35 gr maïzena
- 100 gr boter
- oranjebloesemwater
- kaneel
- 4 appels (afhankelijk van de grootte - bij voorkeur zoete appel)
- kruimeldeeg
Bereidingswijze
Kruimeldeeg in een bakvorm doen met bakpapier onder Gaatjes inprikken in de deeg Appeltjes snijden zodat je vorm volledig is opgevuld Meng in een kom: bloemsuiker - vanillesuiker - 3 eieren en 35 gr maïzena tot een gladde massa Doe er een flinke scheut oranjebloesemwater bij (kan je kopen in een grote Delhaize) en veel kaneel (alle 2 naar eigen smaak é) Roer massa nog eens om Smelt 100gr boter en voeg dit aan de massa toe Overgiet de appeltjes met de massa Voorverwarmde oven van 180°C (gaartijd hangt af van oven) Eens de taart klaar is nog bestrooien met een beetje kaneel Taart laten afkoelen in de koelkast Voor opdienen bestrooien met wat bloemsuiker
- Login of registreer om te kunnen reageren