Nougat Glacé

Nougat Glacé - La Cucina

Een succes op al onze familiefeesten! De combinatie van gekarameliseerde, licht geroosterde pistache-nootjes en amandelen met ijs zorgt voor een lekkernij die zacht maar ook krokant is en zoet maar ook niet te zoet. Wil je het zoeter, dan past frambozencoulis er perfect bij. Wil je het nog minder zoet, hou het dan bij verse frambozen, wat extra nootjes en eventueel een paar blaadjes verse munt.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 2 eieren
  • 80 gram + 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 65 gram honing
  • 65 gram amandelen (zonder vliesje)
  • 50 gram ongezouten pistachenoten (gepeld)
  • 2,7 dl slagroom

Bereidingswijze

Gril de amandelen en pistachenootjes in een pan, voeg twee afgestreken eetlepels suiker toe en laat ze zachtjes karameliseren en vervolgens afkoelen. Klop intussen de eiwitten stijf.

Breng de honing aan de kook en giet deze, al kloppend, in een dun straaltje bij de eiwitten. Klop de eidooiers met de suiker licht en schuimig en spatel door de eiwitten. Klop de slagroom stijf en spatel door de eimassa. Hak de noten grof en spatel door de massa.

Schep in een cakevorm (van ca. 1l) en zet minstens 6 uur in de diepvries. Serveer met een beetje frambozencoulis of wat vers rood fruit en eventueel een paar blaadjes verse munt.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.