Bengali Tarkari (Bengaalse stoofpot)

Denise · Hoofdgerechten · 45-50 min · Vegetarisch

Om een of andere reden doet dit recept ons altijd denken aan Bengaalse tijgers en is het zo een van die stoofpotten die je midden in de jungle bij een of ander boosaardig volkje ziet pruttelen...

Ingredi├źnten

5 geschilde aardappelen, 1 aubergine, 350 g.pompoen of wortelen in blokjes, 450 g. erwtjes (diepvries of vers) of boontjes, 1,5 sl.ghi (geklaarde boter), 1,5 sl. zonnebloemolie, 2 spaanse pepers fijngehakt, 3 blaadjes laurier, 1 tl. fenergiekpoeder, 1 tl. anijszaad, 1 tl. komijnpoeder, 6 dl. water, 2 tl. rietsuiker, 2 tl. zout, 2 citroenen in partjes, peterselie.

Bereidingswijze

Brede kookpot gebruiken om gemakkelijk te roeren.

1. Verhit de ghi en strooi er het mosterdzaad, spaanse pepers en de laurierblaadjes in. Als het mosterdzaad ophoudt met knetteren, voeg er de fenergiek, komijnpoeder en anijs aan toe. Voeg er de aardappelen in stukjes bij. Roer er ongeveer 5 min. in tot de aardappelen een beetje bruin worden. Voeg de pompoen en aubergine toe. Laat ze 5 min. goed bakken, blijf roeren.

2. Doe er het water, erwtjes of spezieboontjes bij en leg een deksel op de pan. Laat alles zachtjes koken.

3. Na 15 min. roer je er de suiker doorheen. Laat alles koken tot de groeten zacht zijn en de saus dik. Voeg er zout aan toe en gaarneer met citroen en peterselie.

Kan een dag vooraf bereid wordt. Goed recept voor groep mensen in de winter.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten