Bloemkoolmousse met een vleugje zee

Tip van Hilde, met als commentaar: simpel maar lekker. En dat is het ook. Handig om op voorhand te maken, en als je gasten hebt, niet te veel in de keuken te moeten staan!

Ingrediënten

Voor 4 à 6 glaasjes:

  • 1/2 bloemkool
  • 1 aardappel
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 100 ml room
  • 100 gr grijze garnalen
  • verse dille, fijngesneden

Bereidingswijze

Kook de bloemkool & de aardappel gaar, pureer deze en breng op smaak met peter, zout en veel nootmuskaat. Klop de room op, en meng deze onder de puree om er mousse van te maken. Leg op de bodem van enkele kleine serveerglaasjes enkele grijze garnalen, en bedek met een laagje mousse. Herhaal één keer. Zet een nacht (of minstens enkele uren) in de frigo in glaasjes om op te stijven. Volgende dag: vóór het opdienen: voeg nog enkele garnaaltjes toe in het glaasje, en werk af met de verse dille.

Ine · Hapjes · Belgische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Deel dit recept:

Reacties

komt dit niet uit een boek van de Colruyt? Heb het zelf ook gemaakt voor een feestje en viel enorm in de smaak....

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.