Boterhamwrap met boursin

ellen_d · Hapjes · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Dit is altijd een hit bij het aperitief!

Ingrediënten

  • boterhammen (grof brood)
  • boursin of zelf gemaakt
  • eventueel zalm

Bereidingswijze

1. Snij de korsten van de boterhammen 2. Rol met de deegrol de boterhammen plat 3. Smeer de kruidenboter over de gehele boterham 4. Leg er eventueel wat zalm op 5. Rol de boterham op 6. Leg deze in de koelkast zodat deze wat stijf worden 7. Snij de rol in schijfjes van ongeveer 1 cm en dien op.

Deel dit recept: Tags: Hapjes

Reacties

heerlijk

je hebt me uit de nood geholpen met dit recept (:

ben blij dat je het lekker vond! wat ik nog vergeten vermelden was: je kan de boterham, nadat je hem opgerold hebt, gemakkelijk samenhouden door er wat aluminiumfolie om te plooien.

Ik vraag altijd bij de bakker een casinobrood en of ze die in de lengte willen snijden. dan krijg je mooie rolletjes! Deze in plastic folie rollen en even in de koelkast leggen. Er kan ook nog sla/ komkommer tussen. Leuk voor de kleur! : )

wat bedoel je juist met grof brood? ik had gewoon wit brood uit collruyt meegebracht, voorverpakt.
Bij het oprollen van de boterham brak het brood. Welk brood kan ik dan het beste gebruiken?
Leggen jullie dit gewoon in een kommetje of hoe serveren jullie dit?

hallo Judith, wat jammer dat het mislukt is. ik heb zelf nog nooit dit probleem gehad. Ik gebruikte wel steeds vers, en dus nog vochtiger brood. De bedoeling van het gebruik van de deegrol is ook dat het brood gemakkelijker kan opgerold worden. (je krijgt een iets deegachtigere massa). Met grof brood bedoel ik dat het het beste smaakt met lichtgrof/groffer brood (lichtbruin of bruiner brood). Je kan mss ook eens proberen om de boterham in de lengte reeds te snijden in verschillende stukken en ze zo op te rollen. Ik hoop dat dit helpt! vriendelijke groet, Ellen

super lekker hapje. Ik maak het iets anders, ik klop de kruidenkaas op met mascarponé en als ik een rijpe mango vindt dan snijd ik hier heel fijne schijfjes van en die rol ik samen met de zalm en de kruidenkaas op. Je moet het maar eens proberen, zalm en mango is een ongelooflijke combinatie! :-)

dank je voor dit receptje het is zeer lekker en jong en oud lusten het graag

mijn mama was super blij dat ik haar hielp met dit receptje voor haar feestje we hebben het in geen tijd klaar gemaakt en in de late namiddag konden we de gasten een snackje aan bieden , ze vonden het heerlijk

aldus beankt davy en carina