Daiquiri

Carlo · Cocktails · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Deze cocktail zal me altijd aan de film Priscilla Queen of the Desert doen denken. Om in de stemming te komen moet je zeker eens kijken naar die magistrale scene waarin een van de travestieten een lime daiquiri bestelt in een godvergeten gat in de outback van Australie.

Ingrediënten

rum, citroen, suiker... en whatever you want...

Bereidingswijze

Deel dit recept: Tags: Cocktails

Reacties

hier mijn recept (uit mijn grote boek der cocktails):

daiquiri:
nodig: 2/3 deel limoensap, 2 delen witte rum, 1 tl kristalsuiker, 1 schijfje limoen (garnering), 1 glas gemalen ijs (voor frozen daiquiri)

recept:
voor de originele:
limoensap, rum en suiker schudden en gezeefd uitschenken in een gekoelde champagnecoupe. Garneren met een limoenschijfje.

voor frozen daiquiri:
1 glas gemalen ijs in de blender doen en limoensap met de hand erboven uitknijpen. Rum en suiker toevoegen en kort blenden. Uitschenken in gekoelde champagnecoupe, garneren met limoenschijfje.

extra variaties:
1/4 deel grenadine toevoegen voor pink daiquiri
1/4 deel crème de cassis voor French daiquiri

Voor mij is dit het recept voor een klassieke daiquiri (dus geen frozen):

6 cl (2 oz) witte rum
1.5 cl (1/2 oz) vers limoensap
0.75 cl (1/4 oz) Canadou suikersiroop (bv in Carrefour te verkrijgen)

In delen is dit 8:2:1 rum:limoen:suiker. Dit is voor mij de ideale zoet/zuur verhouding.

BTW, de Daiquiri was de favoriete cocktail van Ernest Hemingway.

Een Daïquiri is b.v. met een kwart mango, mango sap, bruine rum! beetje suikerwater, handje ijs en blende maar erg lekker maken we ze @ restaurant raar Den Haag www.raar.nl