Geroosterde kikkererwten met granaatappel en verse koriander

Carlo · Bijgerechten · 25-30 min · Vegetarisch

Geroosterde kikkererwten met granaatappel en verse koriander

Door de kikkererwten te roosteren krijgen ze niet alleen een krokant kantje, maar ook een veel diepere nootachtige smaak. De gerookte pepers en het gerookt zout maken ze lekker pittig en geven een rokerige smaak, terwijl de granaatappel mooi contrasteert met een frisse zoete toets.

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten (uit blik)
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 theelepels Spaanse pimenton (of gewone zachte paprika)
  • 1 theelepel gemalen chipotle (gerookte Mexicaanse pepers - als je dit niet vindt kan je eventueel ook cayennepeper gebruiken)
  • gerookt zeezout (je kan dit kant-en-klaar kopen of zelf zeezout roken)
  • een handje fijngesneden verse koriander
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de pimenton, chipotle en een snuif zeezout met twee eetlepels olijfolie tot een marinade. Spoel de kikkererwten af onder koud water en meng ze met de marinade. Plaats de kikkererwten op een laag bakpapier op een bakplaat en laat ze gedurende een 20 à 30 minuten roosteren. Af en toe eens omscheppen (het kan zijn dat er af en toe eentje openknalt)

Laat ze vervolgens afkoelen tot ze lauwwarm zijn en meng ze met granaatappelpitjes en de koriander. Breng ze eventueel nog wat op smaak met wat van de kruiden en/of een klein beetje olijfolie. Je kan dit zo als bijgerecht eten of je kan het mengsel gebruiken als basis voor een slaatje (voeg er desgewenst nog tomaat, komkommer, sla, ui enz... aan toe!).

Deel dit recept: Tags: Bijgerechten