Kofte! Mijn lievelings gehaktballetjes uit de Turkse keuken. Heerlijk op de barbecue.
Ingrediënten
Voor 4 personen: 600 g gehakt van lamsvlees, 1 grote ui, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/4 theelepel paprikapoeder, 1 bosje verse peterselie, 1 ei, 150 gram geweekt witbrood of paneermeel, thijm.
Bereidingswijze
Ui en peterselie fijnhakken en met de overige ingrediënten in een grote schaal mengen. Naar smaak thijm toevoegen en de substantie tot kleine balletjes kneden. Die in een wok of op een grill leggen en aan beide kanten goed braden. Af en toe schudden. De gehaktballetjes worden nog lekkerder als de ui niet wordt gehakt maar geraspt.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
het gerechtje wordt nog veel lekkerder als je de tijm vervangt door komijn en er een handvol fijngehakte koriander bijvoegt. moet je eens proberen !
elisabeth · 07/08/07