Kerriesausje

Ingrediënten

  • 1/2 Jonagold appel
  • 1 schijfje ananas
  • 1 selderijstengel
  • 1 rode chilipeper
  • boter
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 4 dl. groentenbouillon
  • 2 eetl. azijn
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetl. maïzena (om te binden)
  • koriander (eventueel)

Bereidingswijze

Bereiding: Snijd de appel, de ananas, de selderij en het chilipepertje fijn en stoof aan in de boter. Voeg het sap van de limoen, honing, groentenbouillon, azijn en kerrie toe. Bind het geheel met wat maïzena en serveer warm of koud. (ev. gehakte koriander bij)

Toegevoegd door: Denise
Geplaatst onder: Sauzen en dips · Vegetarisch · Deel dit recept:

Reacties

Net uitgeprobeerd, zeer lekker alleen vond ik het een beetje zurig, dus heb ik er nog wat honing bijgedaan. Misschien was mijn limoen wat groot!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.