Limoengemarineerde kip met gebakken aardpeer en spek

Wendy Uyttendaele · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

een fris en pittig gerechtje

Ingrediënten

Voor 4 personen:

3 limoenen, schoongeboend
2 el sojasaus (flesje 250 ml)
1 el vloeibare honing
400 g kipfilet
3 bosuitjes schuin in stukken
sojaboter
aardpeer
klein stukje gember
parmezaanse kaas (dunne schilfers)
ontbijtspek (of ander spek, maar ik vind ontbijtspek het lekkerst)

Bereidingswijze

Rasp de groene schil van 2 limoenen, pers de vruchten uit.

Marinade: gember, sojasaus, de honing, de helft van het limoensap en de helft van het rasp. Roer goed. Hou een heel klein beetje van je marinade apart om straks je rucola op te fleuren. Snijd de kipfilet in grove stukken. Schep deze door de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Snijd de aardpeer in fijne reepjes en bak deze in de pan tot deze beetgaar zijn. Snijd de repen spek in kleinere stukken en voeg deze toe aan de aardpeer.

Bak de gemarineerde kip

Hussel de rucola en enkele vlokken parmezaankaas op met de marinade die je opzij had gezet. Dresseer de aardpeerbereiding op het bord. leg daarop enkele stukken kip en werk af met de rucola/parmezaanmengeling.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten