Papaya-inktvis salade

Carlo · Voorgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Deze salade maakte ik voor het eerst op kookles in Vietnam. Een vreemde ervaring, want naast mij stond een Amerikaanse Vietnamveteraan lustig mee te koken, terwijl hij honderduit babbelde over de Vietcongs, de mijnen, de helikopters, de slachtoffers. Ik waande mij eventjes een tussen de soldaten in de kantine...

Ingredi├źnten

150 gram verse inktvis, 1 papaya, 1 limoen, 1 kleine rode ui, verse munt, verse gember, knoflook, pindanoten, suiker, peper en zout.

Bereidingswijze

Snij de inktvis in fijne reepjes en bak ze 1-2 minuten in wat olie. De inktvis zal wit worden en vloeistof afscheiden. Giet de vloeistof af (anders wordt de inktvis taai) en laat de inktvis vervolgens wat afkoelen.

Voeg 1 theelepel fijngehakte gember, 2 theelepels fijngehakte look, de zeer fijn gesneden rode ui samen in een kom met het sap van de limoen. Kruid met een handje vers gesneden munt, 1 theelepel zout en peper en (naargelang de bitterheid van de limoen) 1 of meer theelepels suiker. Meng alles opnieuw goed en laat het 10 minuten staan. Rasp de papaya in fijne reepjes (als je geen papaya hebt, kan je komkommer als alternatief gebruiken).

Meng de papaya met het mengsel en de inktvis. Plaats de salade op een bord en besprenkel vlak voor het opdienen met een handje geroosterde pindanoten.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

lekker! ik maak het ook maar op een andere manier :)
http://maddikookt.wordpress.com/2012/06/28/octopus-sla/