Reuzegarnalen met Cambodiaanse pepersaus

Carlo · Voorgerechten · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Het was een lust om in het kuststadje Sihanoukville grote Cambodiaanse families rond de tafel te zien genieten. Grote schalen met gegrilde of gestoomde kreeft, krabben en garnalen werden er puur natuur met dit sausje opgediend. Naarmate de avond vorderde zag je op de grond het bergje karkassen naast elke stoel steeds hoger worden.

Ingredi├źnten

6 reuzegarnalen per persoon, het sap van 2 limoenen, 2 eetlepels vers gemalen zwarte peper, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel suiker.

Bereidingswijze

De stad Kampot in Cambodia staat bekend om zijn heerlijke peper. Naar het schijnt zouden in de jaren twintig alle bekende restaurants in Parijs peper uit Kampot gebruikt hebben. De peper is er niet zo scherp, maar wel heel smaakvol en wordt er vaak opgediend bij vis en schelpdieren.

Meng voor de pepersaus het sap van 2 limoenen met de zwarte peper, het zout en de suiker. Afhankelijk van hoe bitter de limoenen zijn kan je wat meer of wat minder suiker toevoegen. Grill de garnalen op de barbecue of in een grillpan (afhankelijk van de dikte van de garnalen ongeveer 1-2 minuten langs beide zijden). Dien ze op met de pepersaus als dip.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten