Salade van tarwe en gedroogd rundsvlees

Ilse Thienpont · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Als alternatief op aardappelen, rijst en pasta, kan je ook tarwe klaarmaken. Tarwe wordt in kookbuiltjes op de markt gebracht ondermeer door Ebly. Dit recept kan als lichte maaltijd of als bijgerecht dienen. Je kan het ook laten afkoelen en meenemen op pick-nick. Dan verlies je wel aan aroma maar de romantiek die daarvoor in de plaats komt,...

Ingrediënten

  • Tarwe 200g of 2 kookbuiltjes voor 2 personen
  • Gedroogd rundsvlees in flinterdunne sneetjes, te koop bij Delhaize, afdeling charcuterie. Italiaans product onder de naam 'Citero Irrestibile'
  • Veldsla of tuinkers
  • Bakje champignons
  • Half harde kaas met uitgesproken smaak, genre Comté of Appenzeller

Bereidingswijze

Kook de tarwe in 10 minuten gaar, laat lichtjes lauw worden. Was de sla en laat uitlekken. Snij de champignons in dunne schijfjes en stoof ze zachtjes met ajuin, olijfolie en peper. Je kan de champignons ook op een bord in de microgolf opwarmen waardoor ze stevig blijven en hun witte kleur langer behouden. Maximum 3 minuten op gemiddelde power. Snij de kaas in kleine blokjes. Maak de sneetjes gedroogd rundvlees wat los, ze plakken vaak wat aan elkaar. Meng alle ingrediënten door elkaar in een smakelijke kom. Kruid bij naar eigen smaak, provencaalse kruiden doen het altijd. Als er niet voldoende vocht van de champignons overbleef kan je best nog wat olijfolie toevoegen, dat brengt de tarwe op smaak. Klaar is kees!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Echt NIET lekker !

Oei dat vind ik een beetje hard, ik kan me gerust voorstellen dat andere mensen het wel lekker vinden!