Shortbread

Carlo · Nagerechten en gebak · 45-50 min · Vegetarisch

Ik zag een Duits meisje deze heerlijke shortbread koekjes maken in een hostel in Hokitika (Nieuw-Zeeland). Later op de avond mochten we ze proeven bij een groot kampvuur op het strand, met duizend sterren boven ons en een glas Nieuw-Zeelandse wijn erbij.

Ingredi├źnten

250 gram zachte boter, 1 tas poedersuiker, 1 tas maisbloem, 2 tassen gewone bloem (goed voor ongeveer 30 koekjes).

Bereidingswijze

Ik zag een Duits meisje deze heerlijke shortbread koekjes maken in een hostel in Hokitika (Nieuw-Zeeland). Later op de avond mochten we ze proeven bij een groot kampvuur op het strand, wat de koekjes nog beter deed smaken. Short bread is eigenlijk afkomstig uit Schotland en wordt vooral gegeten bij de afternoon tea. De sleutel van geslaagde shortbread koekjes zit vooral in de kwaliteit van de boter en in het bakken (ze moeten nog wat kruimelig zijn en mogen niet te hard worden gebakken).

Meng de boter en suiker tot een zacht mengsel. Zeef de maisbloem en de gewone bloem er door en kneed het mengsel goed. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5-1 cm, Snij er koekjes uit in cirkel (met een glas) of rechthoekige vorm. Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en doorprik het deeg met een vork. Bak de koekjes op 150 graden gedurende 30 minuten (of tot ze lichtgoud van kleur zijn). Laat ze afkoelen op kamertemperatuur.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

HEERLIJK!

heel lekker mmmmmmmmmmmmm