Vijg- hazelnoot- en chocoladetaart

Carlo · Nagerechten en gebak · 45-50 min · Vegetarisch

Ingrediënten

200 gram zachte boter, ½ tas suiker, 1 theelepel vanillepoeder, 1 eigeel, 2 ½ tas bloem, 1 eetlepel melk, 375 gram gedroogde vijgen (zonder steel), ½ tas rozijnen, ½ tas hazelnoten (zonder schil), ½ tas walnoten 80 gram geraspte donkere chocolade.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden. Boter, suiker en vanille mengen. Eigeel er doorroeren en de bloem en melk er doorwerken tot een zacht deeg. De helft van het deeg in een ingevette taartvorm (circa 20x20 cm) plat duwen tot een laagje van ongeveer 0,5-1 cm. Doorprikken met een vork en 10 minuten in de oven bakken. Vijgen, hazelnoten en walnoten tot kleine stukjes mixen en rozijnen en chocolade aan toevoegen. Dit mengsel over de deeglaag uitsmeren. Het overblijvend deeg uitrollen en als derde laag over de taart plaatsen. 25-30 minuten in de oven laten bakken (tot de korst goudgeel is). Laten afkoelen en opdienen met een laagje gezifte bloemsuiker erover.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Hi,
Het recept voor vijgen, chocolade en hazelnotentaart ziet er erg lekker uit. Maar ik weet niet hoeveel een ""tas"" is voor het afmeten van de hazelnoten en andere ingredienten.

Hallo Alexandra,

onder tas (ik weet niet of je van Nederland afkomstig bent, want daar gebruiken ze dit woord enkel voor een draagtas) versta ik een koffie kop. Dat is bij benadering, je kan altijd voor wat meer of minder kiezen.

wat is een tas?
Het lijkt mij een heerlijk recept

in het recept staat steeds 1/2 tas, wordt daar een koffiekopje mee bedoeld, ik persoonlijk vind het fijner als er in een recept alles in gram, kilo of pond wordt aangeduid. Maar het lijkt me een lekker recept, ga ik zeker proberen.