Zuiderse brunchbroodjes

Carlo · Hapjes · > 60 min · Vegetarisch

Ik ben een absolute fan van brood en alleen al denken aan dit recept doet me watertanden. Op reis doorheen brood-loos Azie las ik af en toe eens dit recept om het chronisch broodgebrek toch psychisch wat te voeden.

Ingrediënten

Voor 12 broodjes: 15 gr. gist, 4 dl melk, 500 gr. tarwemeel, 1/2 tl zout, 1/2 rode en 1/2 groene paprika, 1 handvol verse basilicum, 1 handvol verse oregano, 100 gr. groene en 100 gr. zwarte olijven.

Bereidingswijze

Los de gist op in lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout rond. Meng de melk met gist beetje bij beetje onder de bloem tot je een homogene massa krijgt.

Snij de paprika, de kruiden en de olijven in fijne stukjes (je kan ook andere zuiderse groenten of eventueel spekblokjes gebruiken). Meng ze onder het deeg. Bol het deeg en dek het af met een vochtige doek. Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.

Vet een bakvorm in en strooi er wat bloem op. Verdeel het deeg in bolletjes van ca. 70 gr. Laat ze onder een doek nog wat rijzen op een warme plaats.

Bak de broodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Deel dit recept: Tags: Hapjes

Reacties

Heel lekkere broodjes!
Alleen was het deeg iets te nat, dus heb wel nog goed wat bloem moeten toevoegen... Maar echt héél lekkere broodjes en heel het huis rook heerlijk!