Albondiga's

Frank Iacopucci · Hoofdgerechten · Spaanse keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Ik heb mij ooit eens een boek aangeschaft over Tex-Mex-koken. In geen tijd was het boek versleten maar dit recept niet.

Ingrediënten

Voor 4 personen :

250 gr kalfsgehakt
250 gr rundsgehakt
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels paneermeel
1/2 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1/2 theelepel gemalen komijn
zout
1 losgeklopt ei
bloem om te paneren
frituurolie om te bakken in een grote pot
2 dl tacosaus
2 bosuitjes, fijngehakt

Bereidingswijze

Meng de twee soorten gehakt, knoflook, paneermeel, pepertje, komijn en zout. Voeg het losgeklopte ei toe en meng. Leg het mengsel op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel in 16 gelijke porties. Maak er 16 balletjes van. Giet circa 3 eetlepels olie in een groeten koekenpan en zet deze op een hoog vuur (ik gebruik mijn wok hiervoor). Bak de gehaktballetjes in de hete olie in 5 tot 10 minuten aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en laat ze' op keukenpapier uitlekken. Leg ze in een ovenschaal. Giet de tacosaus erover en bak ze 10 minuten in de op 175° C voorverwarmde oven. Bestrooi met gehakte bosuitjes. Serveer met zure room, mais, krokante sla en wat tomaat in blokjes gesneden (ontpit en ontveld).

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Spaanse keuken