Lotte met asperges en kruidenmousseline

Sabine · Voorgerechten · Belgische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Misschien met dit mistroostend weer toch een lentereceptje om straks te proberen als ze er weer zijn ....de lekkere asperges !!! Ik vind de combinatie van vis met asperges, zeer geslaagd. Hierbij is een Elzas Pinot Gris zeer lekker en ik durf daar een scheutje van bij het sausje doen.

Ingrediënten

  • 4 stukken lotte van ongeveer 150 gram
  • 4 eierdooiers
  • 250 gr. boter
  • beetje citroensap
  • gehakte kruiden : peterselie, bieslook, kervel, dille, dragon, wat je maar in je kruidentuintje vindt
  • een bundeltje asperges
  • 3 dl visfumet
  • 1 dl witte wijn

Bereidingswijze

Eerst maak je het sausje : Boter smelten in een pannetje, ondertussen de eierdooiers met een beetje water loskloppen (best in een bain-marie). Voeg er daarna beetje bij beetje de gesmolten boter aan toe. Daarna breng je alles op smaak met een beetje citroensap, de fijngesneden kruiden en peper & zout. (+ eventueel een scheutje wijn) Maak de asperges schoon, kook ze gaar. Verder doe je de visfumet in een pan, voeg je er wat witte wijn aan toen en breng je dit mengsel aan de kook. Daarin kun je de vis pocheren (10 à 15 minuutjes). Leg op elke bord vier asperges, schuin daarop de vis, en lepel de saus daarover. Garneer met gehakte peterselie en een beetje gemengde sla. Smakkelijk

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Belgische keuken

Reacties

Zeer lekker recept maar best even dieper ingaan bij de methode voor een hollandaise zodat iedereen het begrijpt.

Sorry,
het was niet m'n bedoeling onduidelijk te zijn.
Ik ga echt op deze manier te werk.
Ik gebruik geen ""geklaarde"" boter, en het is gewoon een kwestie van alles klaar te zetten, vlug te werken (stevig te kloppen) en te zorgen dat de saus niet te warm wordt. En voorzichtig de gesmolten boter bij te voegen. Ik kook op het gevoel en dat lukt meestal wel aardig.

Eigenlijk klop uw recept niet e
als het een mousseline is moet er room in de saus anders is het gewoon een hollandaise

het recept lijkt me heerlijk,alleen, wat voor vis is lotte

ik vindt het niet kunnen dat je 4 stukken van mij moet hebben, en dan nog wel van 150 gram! alle kommaan iedereen weet tog da ik dikker ben dan da!