Thaise maaltijdsoep

Filip · Soepen · Thaïse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

Dit is iets dat ik geregeld bereid. Ik ben ooit gaan reizen in Thailand en nadien ging ik vliegensvlug op zoek naar die lekkere combinatie van specerijen die ze vaak gebruiken. Met die verworven kennis heb ik dan deze - zeer goedkope - maaltijdsoep, waar weinig werk in kruipt, klaargemaakt. De ideale combinatie van specerijen is van vitaal belang. Het is best dat je zelf een beetje afweegt wat jij het belangrijkste vind.

Ingrediënten

1 kleine wortel, 1 nicola aardappel, 1 seldertak, ½ rode ui, 1 tas (kokos)room, ½ citroengrasstengel, ¼ limoen, 2 cm² gember, 2 tenen look, kippenbouillon, handvol verse koriander en basilicum

Bereidingswijze

1. snij de groenten in stukjes (julienne) 2. bevochtig met kippenbouillon tot je ongeveer een liter soep hebt 3. gember, look en citroengras heel fijn snijden en toevoegen 4. groentjes gaarkoken 5. op het einde de room, fijngesneden verse groene kruiden en het limoensap toevoegen 6. best niet meer laten koken en direct serveren, hoe verser hoe beter

Deel dit recept: Tags: Soepen · Thaïse keuken

Reacties

Ik heb onlangs ontdekt dat het veel beter is wanneer je het limoensap vanaf het begin mee laat koken.

En ik ontdekte dat deze soep ook heel lekker is met visbouillon: chinese basilicum, veel harissa en citroen of limoenbladeren. Sla mij niet dood als ik mij vergis. . .