Ingrediënten
- 8 stronkjes witloof
- selder
- 1 stengel prei
- 2 courgetten
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- bosje bieslook
- bosje basilicum
- witte wijn
- ongeveer 1,5 liter groentenbouillon
Bereidingswijze
Neem je grootste pot, besprenkel de bodem gul met boter en olijfolie. Bak je grof gesneden uien samen met de knoflook. Voeg daarna de de gesneden prei en selder toe. Laat alles goed bakken, voeg daarna de zeer grof gesneden stukken witloof + courgetten aan toe. Blus het geheel met een flinke scheut witte wijn. Voeg daarna het laurierblad toe. Kruid met zout en veel peper. Laat alles goed stoven. Voor vocht kan je ofwel huisgemaakte groenten- of kippenboullion toevoegen of als het snel moet gaan zet je gewoon je groenten gul onder water en voeg er het magisch knorretje aan toe (naar eigen gevoel 1 of 2). Laat het geheel op een zacht vuurtje gaar worden. Indien nodig vocht toevoegen. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je de gesnipperde bieslook en basilicum toe. Wanneer alles gaar kan je alles mixen toe een gladde massa (vergeet je laurierblad niet te verwijderen). Kruiden naar smaak met muskaatnoot, peper en zout.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Een zeer lekker recept, de witte wijn maakt het vrij origineel en smaakvol.
Danny Porters · 10/11/06