Soepen

Gazpacho van rode biet

Onlangs op een table d'hôte in Brussel werd ik onthaald met een rode biet gazpacho als eerste smaakmaker. Ik was aangenaam verrast: de rode biet gaf net genoeg smaak af om de tomaat niet te overheersen, maar tilde dit eenvoudig maar o zo lekker soepje toch naar een hoger niveau. Eenmaal thuis begon het te kriebelen (zoals dat wel vaker het geval is) om dat zelf eens te proberen, dus ging ik aan de slag. Een feestje met een twintigtal gasten was een ideaal excuus en ik moet zeggen: missie geslaagd!

Appel kippesoep

Snel klaar soepje,en verrassend lekker.

Chinese tomatensoep

Ik heb zelf wat dingen wat mij lekker leek toegevoegd!

Een licht wortel/tomaat soepje

Dit is eigenlijk een lichte tomatensoep die je zeer goed kan eten in de zomer en lente maanden.

Gazpacho

Een oude Spaanse vriend maakte deze koude soep vaak als ontbijt of hapje tussendoor. Heel voedzaam en erg verfrissend op een warme dag

Pagina's