Geroosterde paprikarolletjes met kaas en olijvendressing

Frank Iacopucci · Hapjes · Italiaanse keuken · 45-50 min · Vegetarisch

Ik ben nogal gefascineerd door de Italiaanse keuken. Geen wonder natuurlijk, gezien mijn herkomst daar te vinden is. Naast deze fascinatie, ben ik ook een fervent hobbykok en koop ik zoals velen regelmatig een kooktijdschrift. Delicious maart 2009 bevatte dit receptje

Ingrediënten

Voor 6 personen

3 rode en 3 gele paprika's
300 gr ricotta
300 gr roopmkaas (light)
geraspte schil van 1 citroen
1 teentje look geperst
20 gr basislicumblaadjes, gehakt + wat kleine voor de garnering
Rucole ter versiering

DRESSING :
120 ml olijfolie
2 el balsamicoazijn
sap van 1/2 citroen
1 teentje look geperst
15 gr basilicumblaadjes
75 gr zwarte olijven in plakjes
1 tl fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

Rooster de paprika's tot ze zwart geblakerd zijn. Laat ze iets afkoelen, hou ze onder de koude kraan en wrijf het velletje er af. Snij de paprika's aan één kant in de lengte open en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten, snij een stukje van de bovenkant en een stukje van de onderkant af. Leg ze plat met de velkant onderaan en dep ze droog. Pureer de ricotta, roomkaas, citroenschil en look in de keukenmachine. Voeg peper en zout toe. Doe er de basilicumblaadjes bij en druk even op de pulseknop om alles te mengen. Verdeel het mengsel over de paprika's en rol ze op. Zet ze, tot je ze wil serveren, in de koelkast. Doe voor de dressing alle ingredienten in een afsluitbare pot en schud stevig om alles te mengen Verdeel de rucola over 6 borden. Halveer de paprikarolletjes en leg op elk bord een halve rode en halve gele paprika. Schud de dressing nog eens, sprenkel hem over de paprika's en rucola. Garneren met was basilcumblaadjes.

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Italiaanse keuken