Italiaanse keuken

Grissini (Italiaanse broodstengels)

Broodstengels! Het moet zowat mijn favoriet snack zijn. Kilo's heb ik er al verorberd. Thuis hebben we steevast een voorraadje staan.

Lees meer

Gnocchi

Een recept van Hotel Suzanna (mooi hotel met zwembad) in mooie streek van Italië : Le Marche

Lees meer

Spaghetti met kerstomaatjes en tijgergarnalen

Op een weekavond toen het snel moest gaan en we nog tijgergarnalen in de diepvries hadden zitten, improviseerde ik met een bokaal kerstomaatjes deze snelle en super simpele pasta.

Lees meer

Aardappeltjes in de oven met rozemarijn

Toen we nog in ons klein huisje in Gent woonden hebben we deze aardappeltjes vaak klaargemaakt. We hadden een klein koertje waar we met vrienden in de zomer barbecueden.

Lees meer

Asperges op zijn Italiaans

Zeer verfrissend - zeer smaakvol - je kan veel vooraf al voorbereiden - origineel

Lees meer

Basis tomatensaus voor pasta

In het kader van mijn zoektocht naar dé beste tomatensaus moet ik zeggen dat deze poging tot nu toe mijn ideaal het best naderde.

Lees meer

Bloemkool op zijn italiaans

Eens iets anders als de klassieke bloemkool met bechamelsaus. Heel lekker met pasta en heel veel parmezaanse kaas !

Lees meer

Branzino e Patate al Forno

Toen ik dit gerecht voor de eerste keer in Italië proefde wist ik pas goed wat "la vera cucina italiana" betekende.

Lees meer

Bruschette met verse tomaat

Een van mijn favoriete antipasti! Met lekkere zomertomaatjes, verse basilicum en eventueel wat kappertjes haal je zo de zomer binnen.

Lees meer

Pagina's